$Account.OrganizationName
NatuurApotheek Extra
De eerste editie!
Juli 2006 - editie 1
In deze editie
Sign Up
Snelle link
Geachte relatie, beste voorschrijver,

Wij zijn zeer verheugd om u deze eerste editie van de NatuurApotheek Extra te kunnen sturen. In onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte over interessante ontwikkelingen op het gebied van Oosterse en Westerse Fytotherapie en Orthomoleculaire geneeskunde. Informatie over onze producten en wat wij voor u en uw patiŽnten kunnen betekenen. Natuurlijk is er ruimte voor artikelen en informatie van u. heeft u een interessant artikel of suggesties voor NatuurApotheek Extra, laat het ons weten...

Sinds enige tijd is de website van de NatuurApotheek online. Er is hard aan gewerkt, maar nu is het zover. Achter de link: ''assortimentsdatabase'' vind u ons volledige leveringsprogramma.

In het westen is onderzoek naar medisch gebruik van bepaalde paddestoelen als Coriolus, Cordyceps, Reichi, Maitake en Agaricus groeiende. Sinds de vijftiger jaren van de vorige eeuw zijn studies opgezet (National Cancer Research Institute of Japan , 1966; Chihara et al, 1970; Wagner en Proksch, 1985; Hadden 1980; Adachi,K et al, 1987, Toriso et al, 1990, Parris M. Kidd, Ph 2001, John Tindall , 1992 etc). Onderzoekers bewezen, dat vergelijkbare immuunstimulerende polysacchariden, zoals ze in deze medicinale paddestoelen voorkomen, ook gevonden zijn in hogere planten als Echinacea en Astragalus en dat ze gebruikt kunnen worden, zelfs als "adjuncts to chemotherapy".

Stevia
Stevia Rebaubiana is een plant die groeit in het noord-oosten van Paraguay. De Guarani Indianen in Paraguay gebruiken Stevia al eeuwenlang. Het wordt voornamelijk toegevoegd aan dranken. Paraguayan artsen gingen vanaf 1950 Stevia Rebaubiana voor de behandeling van diabeten toepassen. Een studie, gepubliceerd in het Brazilian Journal of Medicine laat zien dat Stevia Rebaubiana glucose tolerantie doet toenemen. Er wordt niet beweerd dat het enig medicijn kan vervangen. In de medische literatuur in Paraguay zijn geen negatieve effecten gemeld van Stevia. In Japan werd in 1987 meer dan 100.000 ton geconsumeerd zonder dat er enig negatief effect werd gemeld.

Code
NERVA Samenstelling : Radix Valerianae Flos Achillea Millefoliae. Nico Bos achtte deze formule werkzaam tegen nerveuze slapeloosheid, examenvrees, petit mall en neurasthenie. Dit is een natuurgeneeskundige benadering. Niet ťťn kruid, maar een combinatie van twee interessante kruiden, die elkaars energetische werking versterken en over de grenzen van de beperkingen afzonderlijk tillen.
Rejuvenal producten
Rejuvenal Plus is een geregistreerde (100% natuurlijke) formule van de aminozuren L-Glutamine en Glycine met Niacine en Forskolin Extract. Elk van deze stoffen heeft de kracht om de hypofyse krachtig te stimuleren om HGH te produceren en af te geven. De losse ingrediŽnten zijn krachtige anti- oxidanten en van groot belang voor het immuunsysteem. De combinatie van de ingrediŽnten kan gedurende lange tijd uitstekend de hypofyse stimuleren zonder het risico van een eiwit-onbalans. Klinische studies van Rejuvenal Plus tonen een stijging van de IGF-1 factor (de meetfactor in het bloed van HGH-productie) aan van 45% in slechts drie weken tijd en maar liefst 57% in 6 weken tijd! Daarna stijgt het niveau nog verder. Een recent, dubbel blind, placebo gecontroleerd onderzoek door de Vrije Universiteit van Amsterdam toonde een groeihormoonstijging van 70% binnen 3 weken tijd aan! En dat volledig zonder bijwerkingen.
Een modern, hoogst actief, zeer veilig en aangenaam product is het hydrofiel concentraat. Dit preparaat wordt verkregen door de kruiden te laten trekken in een mengsel van alcohol en water waaraan later glycerine wordt toegevoegd en de alcohol afgedampt wordt. Hoewel de extractie wordt ingezet als alcohol/water-extractie is er in het eindproduct geen sprake meer van alcohol. Het HC is een kwalitatief hoogstaand product en bevat dus wel specifiek alcohol-oplosbare stoffen, maar geen alcohol en dat is bijzonder voor een vloeibaar extract. Dat is waarschijnlijk de reden, dat je met een ogenschijnlijk kleine dosering resultaat bereikt. Dat maakt dit product niet alleen heel effectief, maar ook aangenaam in gebruik wat met name belangrijk is voor kinderen en voor mensen, die geen alcohol verdragen.

Heeft u vragen en/ of opmerkingen naar aanleiding van deze NatuurApotheek Nieuwsbrief. Heeft u een interessant onderwerp voor onze nieuwsbrief? Neemt u dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,


Het NatuurApotheek Team

Telefoon 015-3614477